Az OUVC és Üzbég Innovációs Hivatal új partnersége a tudományért és innovációért

Esemény, Sajtótájékoztató

Az Óbudai Egyetemen a napokban fogadta az Üzbegisztán Nemzeti Innovációs Hivatalának delegációját az OUVC, egy izgalmas új partnerség elindítása érdekében.

A National Office for Innovation Implementation and Technology Transfer – Uzbekistan (NOIITT) kiemelkedő szerepet játszik a technológiai fejlődés előmozdításában és az innováció terén történő fejlesztések ösztönzésében Üzbegisztán területén. A látogatás célja az volt, hogy elmélyítsék a kapcsolatot az OUVC és az Üzbég Innovációs Hivatal között, valamint megteremtsék az együttműködés alapjait a tudományos és innovációs projektek terén.

A delegáció találkozott az Óbudai Egyetem Innovációs Irodájának munkatársaival is, akik nagy tapasztalattal rendelkeznek az innovációs programok szervezésében és tudományos kutatások terén. Ez az együttműködés lehetővé teszi majd, hogy az OUVC és az Üzbég Innovációs Hivatal közösen dolgozzon az innovatív oktatási és kutatási programok kidolgozásán, valamint egy tudományos innovációs központ létrehozásán.

Az OUVC elkötelezett a tudományos fejlődés és az innováció előmozdítása iránt, és ebben a partnerségben is aktívan részt kíván venni. Ez az együttműködés hozzá fog járulni az oktatás és innováció területén történő további fejlődéshez, és lehetővé teszi a két fél számára, hogy közösen dolgozzanak Üzbegisztán tudományos és technológiai előrelépéseiért.

Az OUVC izgatottan várja a jövőbeni projekteket és kezdeményezéseket, amelyek elősegítik a tudomány és innováció terén történő fejlődést mindkét országban.

Share this