Sikerekkel zárult a V4-Ukraine Talent Fusion Program, megerősítve a regionális tech ökoszisztémákat

Sajtótájékoztató

Sikerekkel zárult a V4-Ukraine Talent Fusion Program, amely fontos kezdeményezés a startupok és innovátorok támogatására és integrációjára a Visegrádi régióban az Obuda Uni Venture Capital (HU) vezetésével az Accelpoint (PL), a Rivne IT Cluster (UA) és az Insane Business Ideas (CZ) közös szervezésében. A Nemzetközi Visegrádi Alap által finanszírozott program célja volt, hogy támogassa a résztvevő startupok láthatóságát és az innovatív projektjeik további fejlődését. 

A program a Tech Talent Superstars eseményekkel indult, melyeket márciusban Budapesten, Prágában, valamint Varsóban rendeztek meg és együttesen számos érdeklődőt vonzottak be. A program második pillére a Go & Grow Masterclasses sorozat volt, amely 12 online webináriumon keresztül adott át gyakorlati tudást az érdeklődőknek. A kurzusokra több mint 300 tanulni vágyó fiatal regisztrált. Ezekből az edukatív és izgalmas előadásokból a program honlapján készült egy Tudásbázis (Knowledge Hub), ahol bárki ingyenesen visszanézheti az összes képzést.

A projekt utolsó eleme az #IamPitching @CEEcosystem Summit Verseny volt, amely egy online fordulóval indult, amelyre a V4 régióban és Ukrajnában regisztrált startupok egy kétperces videóval tudtak jelentkezni. A videók a program honlapján és a YouTube csatornáján jelentek meg, ahol a begyűjtött szavazatokkal értékes díjakat nyerhettek. A legnépszerűbb csapatok a SUPPtrail, a Zonifero és a DEPO voltak, akik több ezer euró értékű nyereményekkel gazdagodtak a Tőkeportál, az Infobip, az MBH Fintechlab, a Startup Online, a StartupBlink, a ROI Joy Agency, a Global Startup Awards, a CIB Bank, a Budapesti Értéktődzse és a Spizmüller Bence Law Firm jóvoltából.

Prémecz Gergő, a MelonApp (HU) alapítója pitchel.

Az online fordulót követően a program egy budapesti eseményen zárult, ahol a startupok a hozzáértő zsűri előtt pitchelték ötleteiket. A befektetők és a téma szakértői között volt: Oszkó Péter az OXO Holdings alapítója és ügyvezető partnere, Hild Imre az Obuda Uni Venture Capital vezérigazgatója, Mary Alcantara az Interactive Venture Partners befektetési partnere és Baiba Rozenberga, az MBH Fintechlab startup üzletágának vezetője. 

A zsűri (balról jobbra): Baiba Rozenberga, Oszkó Péter, Mary Alcantara, Hild Imre

6 csapat Lengyelországot, 3 csapat Csehországot, 3 Magyarországot és 1 Ukrajnát képviselte. Az ukrán MyPass csapat a mozgósítási szabályozások utazási korlátozások mellett online tudott részt venni.

A V4-Ukraine Talent Fusion Program keretén belül ismét megerősítést nyert Hild Imre – egy korábbi, a CED-nek adott interjújában[1] elhangzott – gondolata, amely szerint “Az induló vállalkozások és a kisvállalkozások legnagyobb szűk keresztmetszete az a felfedezhetőség.”.


[1] https://ced.hu/mesterek/hild_imre

Share this